A Szőlőtő kft. annak idején azt ígérte, hogy a programjában angol anyanyelvű pedagógusok fognak tanítani, olyan tanárok, akik hazájuk jogszabályai szerint jogosultak tanítani a megfelelő tantárgyakat hazájukban. Annak okaként, hogy miért nincs honosítva a diplomájuk, azt mondták, hogy az túlságosan nagy költség lenne, ezért a CETP- n keresztül "szerzik" be őket. Arról szó sem volt, hogy többségük - a bilingual.hu oldalon levő rövid ismertető szerint is - mindössze egy 2-3 hónapos TEFL tanfolyammal rendelkezik, ami arra jogosítja fel őket, hogy az angolt, mint idegen nyelvet tanítsák, de semmilyen pedagógiai és szaktanári képesítéssel nem rendelkeznek. Minden bizonnyal az ebből eredő jelentős "minőségromlás" is hozzájárult ahhoz, hogy Budakeszin már több évfolyam is megszűnt, mert annyi gyereket vittek el az iskolából.

Egy olyan 12 évig tartó programot, amelynek végén a gyerekek nemzetközi érettségi vizsgát tehetnek, amelyet bárhol a világon elfogadnak.

Ezt tartalmazza:

- az összes olyan tájékoztató, amelyet a program ismertetésére Molnárné Lipták Erika tartott

- az eredeti Szőlőtős honlapon levő rövid ismertető

- az akkreditált program releváns oldalai: 3-4 oldal, 6. oldal, 11. oldal

- Molnárné Lipták Erika ügyvezető jogszabályi megfeleltetésről szóló nyilatkozata 2013.03.25

 

Mi is a helyzet az új programmal:

1. alsóban ezerrel tanítanak "formális" nyelvtant

2. megszüntették a spanyolt, mint második idegen nyelvet

3. nincs akkreditált középiskolai program a mai napig

4. nem jogosultak nemzetközi érettségi vizsgáztatásra

5. nincs olyan középiskola, ahol az ő programjuk szerint folyna az oktatás

Ez az oldal hivatott arra, hogy bemutassa az eredeti Szőlőtő program és az új Bilingual.hu program közötti különbségeket. Mi az, amit a Szőlőtő Kft. ígért annak idején és mivé vált azóta Bilingual.hu néven.